Mainos
Mainos

Keskisuomalainen: Vaarallisia teitä yhä enemmän

Valtaosa viime vuoden onnettomuuksista sattui Tiehallinnnon ylläpitämillä yleisillä teillä.

Erot tieverkon turvallisuudessa ovat jakamassa maan kahteen kastiin, kirjoittaa Keskisuomalainen.

Ruuhka-Suomi saa lisää turvallisia moottoriteitä samaan aikaan, kun muualla ajamisen vaarat lisääntyvät. Yhä suurempi osa Suomen maanteistä onkin teitä, joilla riski joutua vakavaan onnettomuuteen on huomattavasti keskimääräistä korkeampi.

Korkean riskin teitä on eniten läntisessä Suomessa. Turun, Oulun ja Jyväskylän rajaaman alueen teillä suurimmalla osalla tapahtuu enemmän kuin 10 vakavaa onnettomuutta sataa miljoonaa ajokilometriä kohti. Koko maan valtateillä tien riskisyyttä kuvaava onnettomuusaste oli keskimäärin 6,7. Moottoriteillä luku on noin neljä.

Tilastokeskuksen mukaan tieliikenteessä sattui viime vuonna 7022 onnettomuutta, joissa kuoli 379 ja loukkaantui 8983 ihmistä. Valtaosa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista tapahtui Tiehallinnon ylläpitämillä yleisillä teillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot