Mainos
Mainos

Keskisuomalainen: Vanhemmat työllistävät OAJ:n juristeja

OAJ:n lakimiehet käsittelevät yhä useammin kodin ja koulun välisiä kiistoja. Opetusalan ammattijärjestön (OAJ) uusi puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo Keskisuomalaisen haastattelussa juristien hoitavan koko ajan enemmän tapauksia, joiden taustalla ovat vanhempien vaatimukset.

- Kodit odottavat koulujen hoitavan tehtäviä, jotka eivät kouluille kuulu. Opettajia juristien mukaantulon yleistyminen pelottaa, Luukkainen sanoo.

Ilmiön taustaksi hän nimeää yksilöllisyyden korostamisen ja yhteiskunnan "amerikkalaistumisen".

Luukkainen pelkää, että opettajat alkavat varoa liikaa virheitä, mikä tappaa koulumaailmassa tarvittavan luovuuden.

Hän pitää ongelmaa niin suurena, että sanoo OAJ:n lähestyvän asiassa ainakin opetusministeriötä, opetushallitusta ja Kuntaliittoa. Hän ei näe tarvetta niinkään uudelle lainsäädännölle kuin yhteisille pelisäännöille.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot