Mainos
Mainos

Keskisuomalainen: Virkkunen perkaisi lukioverkkoa

Opetusministeri Henna Virkkusen mielestä Suomen lukioverkko kaipaa remonttia. Virkkunen sanoo Keskisuomalaisen haastattelussa, että pienten lukioiden kohtalo joutuu puntariin ensi hallituskaudella.

Tällä hetkellä Suomessa on 440 lukiota, joista pienimmissä opiskelee vain 20 oppilasta. Lukioiden karsimiseen kannustavat Virkkusen mielestä myös pienenevät ikäluokat.

Virkkusen mielestä pieniä, kituvia lukioita voisi yhdistää. Hän kuitenkin korostaa, että tavoitteena ei ole muodostaa lukioista ammatillisten oppilaitosten kaltaisia suuria yksiköitä.

- Pidän keskeisenä sitä, että lukio on käytävissä kotoa käsin, Virkkunen sanoo Keskisuomalaisessa.

Lukion kehittämistyöryhmän esitys valmistuu lokakuun loppuun mennessä. Virkkusen arvion mukaan lukioverkon uudistamiseen menisi aikaa noin kymmenen vuotta.

Suomen lukioita ei ole aiemmin lakkautettu samaan tapaan kuin muita oppilaitoksia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot