Mainos
Mainos

Keskisuomalaiset elvyttäisivät Lahden - Jämsän radalla

Keski-Suomessa kampanjoidaan rautatien rakentamiseksi Lahden ja Jämsän välille. Joukko Keski-Suomen päättäjiä on lähettänyt pääministeri Matti Vanhaselle (kesk.) kirjeen, jossa rataa esitetään yhdeksi valtion elvytyshankkeeksi. Ratahanketta on esitelty myös elinkeinoministeri Mauri Pekkariselle (kesk.).

Kirjeessä rataa kutsutaan Jämsästä etelään suuntautuvaksi oikoradaksi. Oikorata mahdollistaisi nopeat henkilö- ja tavarajunayhteydet Keski-Suomesta pääkaupunkiseudulle.

Jämsän ja Lahden välimatka on noin 120 kilometriä. Sanomalehti Keskisuomalaisen arvion mukaan ratakilometrin rakentaminen maksaa noin kymmenen miljoonaa euroa, joten oikoradan rakentamiskustannukset nousisivat noin 1,2 miljardiin euroon.

Pääministerille Vanhaselle lähetetyn kirjeen ovat allekirjoittaneet Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson, Jämsän kaupunginjohtaja Tapani Mattila, Keski-Suomen maakuntajohtaja Anita Mikkonen, Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Tuuli-Kirsikka Pirttiaho ja Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Uljas Valkeinen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot