Mainos
Mainos

Keskitetty ratkaisu saattaa syntyä iltapäivän päätteeksi

Useampivuotinen keskitetty työmarkkinaratkaisu voi syntyä vielä iltapäivän päätteeksi. Työnantajien Elinkeinoelämän keskusliitto EK on jättänyt esityksensä ratkaisuksi palkansaajakeskusjärjestöille, joiden hallitukset ovat parhaillaan koolla käsittelemässä esitystä.

Palkansaajien odotetaan kertovan kannastaan ennen kello viittä. Jos ratkaisu hyväksytään, sen sisällöstä kerrotaan julkisuuteen saman tien.

EK:n hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila sanoi, että työmarkkinasopimuksen syntyminen näyttää hyvältä. Toimihenkilöiden STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää arvioi ennen oman järjestönsä kokousta, että syntynyttä neuvottelutulosta voi suositella hyväksyttäväksi.

Työmarkkinajohtajat ovat käyneet useita viikkoja keskusteluja keskitetystä ratkaisusta julkisuudelta piilossa. Ratkaisu on odottanut hallituksen budjettipäätöksiä, jotka syntyivät eilisiltana.

Päätöksissään hallitus varautui tekemään vielä työmarkkinaratkaisua tukevia päätöksiä. Ne toteutetaan budjettiesityksen täydennysesityksessä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme