Mainos
Mainos

Keskitetty ratkaisu saattaa syntyä iltapäivän päätteeksi

Useampivuotinen keskitetty työmarkkinaratkaisu voi syntyä vielä iltapäivän päätteeksi. Työnantajien Elinkeinoelämän keskusliitto EK on jättänyt esityksensä ratkaisuksi palkansaajakeskusjärjestöille, joiden hallitukset ovat parhaillaan koolla käsittelemässä esitystä.

Palkansaajien odotetaan kertovan kannastaan ennen kello viittä. Jos ratkaisu hyväksytään, sen sisällöstä kerrotaan julkisuuteen saman tien.

EK:n hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila sanoi, että työmarkkinasopimuksen syntyminen näyttää hyvältä. Toimihenkilöiden STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää arvioi ennen oman järjestönsä kokousta, että syntynyttä neuvottelutulosta voi suositella hyväksyttäväksi.

Työmarkkinajohtajat ovat käyneet useita viikkoja keskusteluja keskitetystä ratkaisusta julkisuudelta piilossa. Ratkaisu on odottanut hallituksen budjettipäätöksiä, jotka syntyivät eilisiltana.

Päätöksissään hallitus varautui tekemään vielä työmarkkinaratkaisua tukevia päätöksiä. Ne toteutetaan budjettiesityksen täydennysesityksessä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot