Mainos
Mainos

Keskiviikon elintarvikelakkoa yritetään taas estää

Elintarvikealan työkiistaa sovitellaan jälleen. Tämän illan ja yön aikana odotetaan mahdollista uutta sovintoesityksiä. Osapuolten päättävät elimet ovat koolla huomenna iltapäivänä.

Jos työriidan sovittelu ei etene, seuraava elintarviketeollisuuden lakko alkaa keskiviikkona.

Suomen Elintarviketyöläisten Liiton lakko kestäisi viisi päivää. Sen piirissä olisi lähes 12 000 työntekijää.

Toinen lakko alkaisi viikon kuluttua maanantaina. Se koskisi koko elintarvikealaa, ja jatkuisi kunnes alalle on saatu uusi työehtosopimus.

- Jälleen yritämme tosissamme saada sopimusta aikaan. Mieliala on ihan hyvä tällä hetkellä. Uskon, että olemme lähempänä sopimusta kuin viikko sitten, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen kommentoi ennen sovittelun alkamista.

Sen sijaan Suomen elintarviketyöläisten liiton puheenjohtajan Veli-Matti Kuntosen mukaan tilanne on erittäin vaikea.

- Meidän ei ole tarkoistusta hyväksyä heikennyksiä sopimuksiin. Aina voidaan kuitenkin päätyä ratkaisuun, siihen on aina mahdollisuus, Kuntonen kuitenkin uskoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot