Mainos
Mainos

Keskon pääjohtaja ehdottaa ruokakauppoihin viinaosastoa

Suunnitelman mukaan kauppias ja Alko vastaisivat erillisestä viinaosastosta yhdessä. Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä ei kannata esitystä.

Keskon pääjohtaja Matti Halmesmäki ehdottaa suuriin elintarvikekauppoihin omaa viinaosastoa. Halmesmäki esittää sanomalehti Karjalaisen haastattelussa, että niin viinejä kuin väkeviäkin alkoholijuomia voitaisiin alkaa myydä ruokakaupassa erillisellä osastolla, jota Alko valvoisi.

Viina- ja viinipullot maksettaisiin samalla kassalla kuin ruokakin. Kauppias tulouttaisi osaston myynnin Alkolle, joka puolestaan hyvittäisi kauppiaalle sovitun korvauksen tilojen hoidosta, henkilökunnasta ja rahastuksesta.

Halmesmäki puhuu ehdotuksestaan kompromissiesityksenä: viinejä ei ole saatu ruokakauppoihin pitkällisestä yrittämisestä huolimatta.

Oy Alko Ab:n toimitusjohtaja Jaakko Uotila suhtautuu Halmesmäen esitykseen varovaisesti. Hän ei ota suoraan kantaa esityksen puolesta eikä vastaan, koska "kyse olisi kuitenkin isosta muutoksesta alkoholin vähittäiskaupassa".

- Muutos olisi niin iso, että se saattaisi vaatia muutoksia myös alkoholilakiin.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä epäilee esityksen toteutumista.

- Mehän olemme juuri nyt tehneet alkoholipoliittisia linjauksia hallituksessa, enkä usko että heti muutamme niitä. Nämä linjaukset on tehty erityisesti lasten ja nuorten suojelemiseksi. Tutkimusten mukaan ainakin kaupoista alaikäisten on ollut suhteellisen helppo ostaa alkoholituotteita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme