Mainos
Mainos

Keskospoikien äiti juoksi 50 kilometriä hyvän asian puolesta – Lastenklinikan vaikeat tapaukset siivittivät matkaa

Heidi Tonterin elämässä oli noin vuosi sitten muuta mietittävää kuin 50 kilometrin mittainen juoksulenkki. Tonteri oli juuri synnyttänyt kaksospojat. Pojat syntyivät raskausviikolla 28 ja perheessä alkoi pikkukeskosten hyvinvoinnista murehtiminen ja huolehtiminen.

Nyt Heidillä on ajatuksena perheen arki ja jalkojen kunto juostun viisikymppisen jälkeen.

Kaksospoikien Samun ja Juhon syntymä oli sellainen ihme, että se sai nyt vuoden ikäisten keskospoikien äidin vetämään Elämänlanka-hyväntekeväisyyskampanjaa Helsingin Lastenklinikan hyväksi. Tonteri juoksi 50 kilometriä Hyvinkäältä Helsinkiin Lastenklinikan Elämänlanka-keräyksen puolesta.

– Juoksu meni yli odotusten. Minulla ei ole kokemusta kuin puolimaratonista keväältä. Ihan juoksuaskelissa mentiin koko 50 kilometrin matka, iloinen äiti sanoo MTV Uutisten haastattelussa.

Heidi Tonteri kertoo, että kuntovalmentaja ajoi koko ajan pyörällä mukana vastaten huollosta auton ja kuljettajan kanssa.


Tonterista ja pojista on kirjoitettu monessa mediassa. Matkan varrella olikin eilen kannustajiakin.

– Matkan varrella oli läheisiä ja tuttuja. Sillä oli tosi suuri merkitys, kun 30 ja 40 kilometrin kohdalla oli tosi vaikeaa. Sain tsemppiä.

Tonteri on kiitollinen Lastenklinikan laadukkaasta hoidosta poikien keskosaikana, sillä raskausaikaa varjostivat vaikeat komplikaatiot jo viikolta kahdeksan.

– Minulla on takana useita keskenmenoja ja kaikki merkit raskausviikolla kahdeksan viittasivat siihen, että tämäkin raskaus päättyy huonosti, Tonteri muistelee.

Sairaalalla oltiin vastassa

Helsinkiin saapuminen pitkän juoksun jälkeen oli Samun ja Juhon äidille huikea kokemus. 

– Lastenklinikalla oli hoitohenkilökuntaa vastassa. Se kun on operatiivinen sairaala, niin en odottanut ketään. Suuri joukko hoitajia ja lääkäreitä olikin vastassa. Hiljaiseksi vetää.

Myös mies ja pojat odottivat Heidiä.

– Mies oli vastassa lasten kanssa, että sillä tavalla on jo ikävää hoidettu.

Tempauksen idea kantoi juoksijaa matkalla.

– Yksi erityinen syykin on tiedossa. Parasta aikaakin klinikalla on pieni vauva, jolla on vaikea tilanne. Hän ja perhe olivat ajatuksissa paljon.

Tonteri sanoo todistaneensa myös itselleen, että pystyy tekemään ja toteuttamaan asioita. Hän on laihtunut vauvavuoden aikana yli 50 kiloa.

Vaikka takana on raskas viisikymppinen, perhearki oli heti juoksun jälkeen illan ohjelmassa.

– Nyt syödään hyvin ja tehdään perinteisiä iltapuuhia poikien kanssa. Arkista kuhinaa, Tonteri sanoi.

– Pojilla menee hyvin. Keskosuudesta ei jäänyt mitään jälkiä, huikeata, onnellinen äiti kertoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme