Mainos
Mainos

Keskuskauppakamari: Verotuksen keventämistä jatkettava

Ansiotulojen verotuksen keventämisen pitäisi järjestön mielestä kohdistua kaikkiin tuloluokkiin.

Keskuskauppakamari vaatii veronkevennysten jatkamista uudella hallituskaudella. Järjestön mielestä ansiotulojen verotuksen lisäksi lievennyksiä pitäisi tehdä yhteisöverokantaan ja osinkoverotukseen.

Ansiotulojen verotuksen keventäminen pitäisi järjestön mielestä kohdistaa kaikkiin tuloluokkiin. Lisäksi ylin marginaalivero pitäisi laskea 50 prosentin tasolle.

Yhteisöverokantaa Keskuskauppakamari laskisi lähemmäksi 20 prosentin tasoa. Nykyinen 26 prosentin yhteisövero on korkea, kun sitä verrataan uusiin EU-maihin joiden kanssa Suomi investoinneista kilpailee, järjestö painottaa.

Perintö- ja lahjaverosta luopumista järjestö perustelee sillä, että se rasittaa yritysten sukupolvenvaihdoksia. Osinkoverotuskin heikentää joiltain osin yritysten kasvua.

- Veronkevennykset eivät ole uhanneet hyvinvointivaltion rahoituspohjaa, eikä sellaista ole jatkossakaan näköpiirissä, korostaa Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Pauli K. Mattila.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot