Mainos
Mainos

Keskusrikospoliisi ottaa DNA-rekisterin käyttöön

Keskusrikospoliisi on aloittanut rikoksista epäiltyjen ja vangittujen DNA-rekisteröimisen. Tällä hetkellä KRP:llä on runsaat tuhat näytettä, jotka on tarkoitus siirtää atk-tietokantaan syyskuun alussa.

Lain mukaan DNA-näytteitä voidaan ottaa henkilöltä, jota epäillään rikoksesta, josta voi saada vähintään vuoden vankeusrangaistuksen. DNA-tunniste poistetaan rekisteristä, jos epäilty todetaan syyttömäksi. Rekisteriä varten näytteitä voidaan ottaa myös törkeistä väkivaltarikoksista tuomituilta.
-Verestä otettuja DNA-näytteitä on tutkittu jo aiemmin, mutta DNA-tunnisteiden rekisteröinti on aloitettu vasta nyt. Sen teki mahdolliseksi pakkokeinolain muutos, kertoo rikoskemisti Erkki Sippola.

DNA-rekisteri otetaan Suomessa käyttöön ensimmäistä kertaa. Britanniassa ja Hollannissa rekisteri on ollut käytössä jo pidempään. Rekisteriä voi käyttää ainoastaan rekisterin ylläpitäjä, eli keskusrikospoliisi. Se on yksi teknisen rikostutkinnan väline.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot