Mainos
Mainos

Keskusrikospoliisi tutkii laajaa paritusrikosten sarjaa

Keskusrikospoliisi tutkii Oulun seudulta johdettua paritusrikossarjaa, jossa toiminta on levitetty useisiin kaupunkeihin eri puolille maata.

Keskusrikospoliisin pohjoinen osasto ilmoittaa tutkivansa Oulun seudulta johdettua paritusrikossarjaa, jossa toiminta on levitetty useisiin kaupunkeihin eri puolille Suomea. Tutkintaan osallistuvat myös kyseisten paikkakuntien paikallispoliisit sekä rajavartiosto.

KPR:n mukaan toiminta sai viime vuoden puolella täysin ammattimaisesti organisoituja muotoja. Seksipalveluja on tarjottu lehti-ilmoituksilla, joissa yhteydenotto-osoitteena on ollut matkapuhelinnumero. Organisaattorit ovat käyttäneet ns. easy-liittymiä, joiden takaa asiakassuhteen myyntineuvottelijat ja ohjaajat ovat toimineet. Easy-liittymässä puheaika ja sim-kortti ostetaan etukäteen, eikä paketin myyjälle jätetä henkilötietoja.

Paritusorganisaatio on vuokrannut tekaistuin nimin käyttöönsä asuntoja, joissa varsinainen asiakassuhteen hoito on tapahtunut. Asiakaspalvelun ovat hoitaneet pääasiassa Baltian maista turistipassilla tulleet naiset. Naisia ei epäillä rikoksesta, mutta heitä on käännytetty maasta useilta paikkakunnilta ulkomaalaissäännösten perusteella.

keskusrikospoliisin mukaan toiminta on ollut laajaa ja organisaatio on maksanut pelkästään lehti-ilmoitus- ja vuokramenoina suuria summia. Kuitenkin myös toiminnan liikevaihto on ollut huomattavan suuri, ja tutkijat uskovat järjestäjien saaneen siitä merkittäviä tuottoja.

Tähän mennessä tutkinnassa on löydetty tekijöiden kätkemiä varoja useita satoja tuhansia markkoja, keskusrikospoliisista kerrotaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme