Mainos
Mainos

Keskusta: Alkoholiveroa korotettava nopeasti

Keskustan eduskuntaryhmä haluaa, että hallitus päättää alkoholiverojen korotuksista jo budjettiriihessään. Ryhmä on päättänyt asiasta kesäkokouksessaan Tampereella. Keskustan tavoitteena on maltillinen korotus.

Hallituspuolueista myös vihreät tukevat nopeaa päätöstä alkoholiverojen korotuksesta. Kokoomus ja RKP haluaisivat katsoa vuoden loppuun asti, miten edelliset korotukset ovat vaikuttaneet.

Vanhanen piiskasi omiaan kuntavaaleihin

Keskustan puoluejohto on tänään piiskannut kunnallisvaaleista pois jääviä kansanedustajia ja ministereitä ilmoittautumaan vielä ehdokkaaksi.

Puheenjohtaja Matti Vanhanen sanoi, että kun kolme suurta puoluetta ovat tasavahvoja, vaalivoiton ratkaisee ehdokasasettelu. Jos keskusta löytää tavoitteeksi asetetut 11 000 ehdokasta, vaalivoitto on Vanhasen mielestä varma.

Ehdokashankinnassa ministerit ja kansanedustajat halutaan näyttämään hyvää esimerkkiä.

- Kysymys on vastuun kantamisesta siitä, että puolue menestyy. Esimerkkien kautta toimitaan politiikassakin, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Juha Rehula sanoi ryhmän kesäkokouksen tiedotustilaisuudessa Tampereella

Keskustan 51 kansanedustajasta vasta 30 oli varmasti ilmoittautunut ehdolle kunnallisvaaleihin. Kymmenkunta mietti edelleen asiaa. Puolueen ministereistä ehdokkaaksi eivät ole lähdössä ainakaan Liisa Hyssälä ja Paula Lehtomäki. Paavo Väyrynen on pitänyt asiaa vielä avoinna.

Oman ripityksensä kansanedustajille pitänyt puoluesihteeri Jarmo Korhonen oli tiukkana.

- Kenellekään ei ole annettu lupaa jäädä pois, hän sanoi.

Äkkiseltään vetoomus tehosi vain kuopiolaiseen Markku Rossiin. Ryhmäjohtaja Timo Kalli kertoi Rossin ilmoittaneen lähtevänsä sittenkin ehdolle.

Keskustalla on puoluesihteerin mukaan kasassa nyt runsaat 7000 ehdokasta. Aikaa jäljelle jäävien keräämiseen on kolme viikkoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme