Mainos
Mainos

Keskusta ärähti Stubbin Nato-puheista

Keskustavaikuttajat Paula Lehtomäki ja Seppo Kääriäinen paheksuvat hallituksen ja erityisesti pääministeri Alexander Stubbin (kok.) Nato-linjauksia. Viimeksi maanantaina Stubb sanoi Der Spiegel -lehden haastattelussa, että Suomen olisi pitänyt liittyä Natoon jo vuonna 1995.

– Pääministeri ei ole joko lukenut hallituksensa ohjelmaa tai hän rikkoo sitä tietoisesti, kun hän kerta toisensa jälkeen rummuttaa Suomen Nato-jäsenyyden puolesta., keskustalaiset kirjoittavat. 

Keskustalaiset muistuttavat, että pääministeri edustaa ulkomailla Suomen virallista linjaa. 

– Siihen ei kuulu Nato-jäsenyyden hakeminen. On kyseenalaista, että tässä kansainvälisessä tilanteessa hämärretään maamme ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaa. 

Lehtomäki ja Kääriäinen kummeksuvat myös ulkoministeriön tulevaisuuskatsausta, jonka mukaan "Nato-jäsenyys selkeyttäisi Suomen asemaa". Ulkoministeri Tuomioja kommentoi eilen, että Nato-maininta oli huonosti muotoiltu ja harkitsemattomasti ilmaistu.

Keskustakaksikko kysyy, eikä Tuomioja tiennyt kirjauksesta mitään.

– Miten on mahdollista, että ulkoministeriössä toimitaan ministerin selän takana, varsinkin kun hän on ilmoittanut, että että ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjauksia ei muuteta? Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme