Mainos
Mainos

Keskusta edelleen suurin puolue

Keskusta on tuoreen mielipidemittauksen mukaan Suomen suurin puolue. Keskusta on ollut suosituin puolue myös muissa viimeaikaisissa tutkimuksissa.

Suomen Gallup tutki puolueiden kannatuslukuja keskustan pää-äänenkannattajan Suomenmaan ja keskustan verkkolehden Apilan toimeksiannosta viime viikolla. Haastatteluun vastanneista 24,1 prosenttia ilmoitti äänestävänsä keskustaa, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Viime syksyn kunnallisvaaleissa keskustan ääniosuus oli 23,8 prosenttia.

SDP

SDP:n kannatusosuus oli tällä kertaa 22,6 prosenttia. Kunnallisvaaleissa se sai 23,0 prosenttia äänistä. Kokoomuksen kannatus oli 21,0 prosenttia eli 0,2 prosenttiyksikköä korkeampi kuin syksyn vaaleissa. Vihreälle liitolle tutkimus antoi 10,2 prosentin kannatuslukeman. Vasemmistoliitto oli tällä kertaa viidenneksi suurin puolue 9,5 prosentin osuudella. RKP:lle tutkimus antoi 4,8 prosentin ja kristilliselle liitolle 3,8 prosentin kannatuksen. Perussuomalaisten ja remonttiryhmänkannatus oli puolen prosentin luokkaa.

Haastatteluja tehtiin puhelimitse kaikkiaan 2 324. Haastatelluista 23 prosenttia eli vajaa neljännes ei vastannut kysymykseen. Tutkimuksen otos edustaa Ahvenanmaan ulkopuolista äänestysikäistä maan väestöä. Tutkimuksen virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla kaksi prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme