Mainos
Mainos

Keskusta esittää perheministeriön perustamista

Keskusta esittää sosiaali- ja terveysministeriön tehtävien jakoa siten, että ministeriön sisällä perheasiat kootaan erityisen perheasiainministeriön alaiseksi. Tehtävien ydin koostuisi sosiaali- ja terveysministeriön nykyisistä perheasioista, Kela-tehtävistä, opetusministeriön nuorisoasioista sekä ympäristöministeriöstä siirrettävistä asuntoasioista.

Keskusta valmistelee parhaillaan laajaa hallinnon uudistamiseen tähtäävää esitystä. Keskustan työvaliokunta käsitteli hanketta perjantaina. Asiaa valmisteleva työryhmä julkistaa koko asiakirjan ensi viikolla. Keskusta perustelee esitystä sillä, että nykyisessä ministeriöhallinnossa perhepolitiikan tehtäväkenttä on hajautunut moniin eri ministeriöihin. Keskustasta muistutetaan, että perheasiat ovat kuitenkin tuleen nopean sosiaalisen murroksen oloissa entistä tärkeämmiksi.

Vaihtoehtoisena mallina keskusta on valmis myös siihen, että joihinkin ministeriöihin perustettaisiin kakkosministerin paikkoja. Näitä voitaisiin perustaa EU-asioiden kannalta tärkeisiin ministeriöihin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme