Mainos
Mainos

Keskusta: EU-äänestys ei välttämätön

Keskusta ei pidä neuvoa-antavaa kansanäänestystä EU:n uudesta perustuslaillisesta sopimuksesta välttämättömänä.

Keskustan puoluehallitus vahvisti puolueen kannan asiaan tänään. Puoluehallituksen kannanotto myötäilee pääministeri-puoluejohtaja Matti Vanhasen jo aiemmin julkisuudessa ottamaa kantaa.

Puoluehallitus ei ollut aivan yksimielinen asiasta. Vanhasen ajama linja voitti koeäänestyksessä luvuin 23-5.

Kansanäänestyksen vaatijoiden joukon nimekkäin oli europarlamentaarikko Paavo Väyrynen.

Puoluehallitus katsoo pääministerin tapaan, ettei uusi sopimus muuta EU:n perusluonnetta olennaisella tavalla eikä neuvoa-antavaa kansanäänestystä sen vuoksi nähdä välttämättömäksi.

Puoluehallituksen kannanotossa edellytetään kuitenkin, että uusi sopimus käsitellään Suomessa tavalla, "jonka myös kansalaiset kokevat laajasti oikeaksi". Tämän selitettiin tarkoittavan sitä, että poliittisten päättäjien vastuulla on selvittää kansalaisille, mistä uudessa EU-sopimuksessa on kysymys.

Muutoin asiaan liittyvästä päätöksenteosta puoluehallitus toteaa vain, että eduskunnan perustuslakivaliokunta ottaa siihen aikanaan kantaa ja että säätämisjärjestys on ennen kaikkea juridinen kysymys.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme