Mainos
Mainos

Keskusta: Hallitus kaunistelee lukuja

Oppositiopuolue keskusta syyttää hallitusta talouspäätöksiensä olennaisten lukujen kaunistelemisesta.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen tivasi eduskunnan keskustelussa, kuinka paljon työurat todella pidentyvät työmarkkinajärjestöjen sopimilla ja hallituksen vahvistamilla päätöksillä.

Hallitus oli kehunut kehysriihensä jälkeen, että keskimääräinen työura pitenee yli vuodella. Valtiovarainministeriö on kuitenkin arvioinut, että pidennys jää vain viiteen kuukauteen.

Eduskunta aloitti iltapäivällä keskustelun hallituksen maaliskuisesta kehyspäätöksestä. Ratkaisullaan hallitus tasapainottaa valtiontaloutta korottamalla veroja ja leikkaamalla menoja. Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) mukaan ratkaisulla voidaan kaventaa tuloeroja hienoisesti.

Myös toinen oppositiopuolue perussuomalaiset oli tyytymätön. Ryhmäjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner paheksui erityisesti arvonlisäverojen korotuksia ja sitä, että hallitus jäädyttää lapsilisien indeksikorotukset.

– Hallitus kurittaa kohtuuttomasti nimenomaan yhteiskunnan heikko-osaisia, hän sanoi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme