Mainos

Keskusta haluaa EU-konventtiin ministerin

Keskusta haluaa hallituksen seuraavan Ranskan ja Saksan esimerkkiä ja nimeävän edustajakseen EU:n tulevaisuuskonventiin ministerin.

Keskusta toivoo, että EU:n tulevaisuuskonventin edustajaksi valittaisiin ministeri.

Keskustan puoluevaltuuskunta vaatii, että hallitus nimeää edustajakseen EU:n tulevaisuuskonventtiin ministerin. Neuvottelijan on valtuuskunnan mielestä oltava vastuussa eduskunnalle.

Puoluevaltuuskunta hyväksyi tänään Vantaalla kannanoton, jossa todetaan tulevaisuuskonventin muuttuneen hallitusten välisen neuvotteluprosessin osaksi. Puoluevaltuuskunta perusteli esitystään konventin painoarvon kasvulla. Sen työssä ovat keskeisellä sijalla suuret ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan sekä puolustukseen liittyvät kysymykset.

-Olennaistahan tässä on se, että se, joka siellä Suomen kantaa edustaa, on eduskunnalle vastuussa oleva ministeri, jotta hänellä on mandaatti ilmoittaa Suomen kanta, summasi kokouksessa keskustan varapuheenjohtaja Matti Vanhanen.
Valtuuskunnan mukaan Suomen neuvottelutavoitteet on tämän vuoksi ratkaistava pikaisesti. Hallituksen on tuotava tavoitteet eduskunnan päätettäväksi ennen nykyisen istuntokauden päättymistä.

Nykyisin Suomea edustavat EU:n tulevaisuukonventissa hallituksen edustaja, tutkija Teija Tiilikainen sekä kansanedustajat Kimmo Kiljunen ja Matti Vanhanen. Esityksessään keskusta ehdottaa, että Tiilikaisen tilalle nimitettäisiin hallituksen edustajaksi ministeri kuten Ranska ja Saksa ovat jo tehneet.

-Kysymys on isoista asioista. Siellä täytyy pitää pienen Suomen puolta ja taistella urhoollisesti, linjasi keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki tänään.

Keskustanuorten Irakin-matka lykkääntyyKeskustanuoret eivät aio toteuttaa suunnittelemaansa vierailua Irakiin ennen eduskuntavaaleja. Nuoren keskustan liiton puheenjohtaja Sami Sulkko ilmoitti asiasta keskustan puoluevaltuuskunnan kokouksessa tänään. Päätökseen vaikutti puoluejohdon ilmaisema paheksunta. Irakin nuorisojärjestön kutsusta tapahtuvaa matkailua YK:n pakotteiden kohteena ja sodanuhan alaisena olevaan diktatuurimaahan ei pidetä myönteisenä lisänä puolueen julkisuuskuvaan.

Keskustanuoret on ainoa suomalainen nuorisojärjestö, joka hyväksyi kutsun. Sulkon mukaan hänelle on viestitetty, että Irakiin lähtö voisi vaikuttaa keskustan menestykseen maalisvaaleissa. Sulkko valitti, että asia on ylipolitisoitu ja käsitys vaalivoiton joutumisesta matkan vuoksi uhanalaiseksi jonkin verran lapsellinen.

Vierailu tehdään vasta maaliskuun jälkeen, jos se vain sopii kutsujataholle.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 24.11.2002).

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot