Mainos
Mainos

Keskusta haluaa säilyttää kotihoidon tuen

Suurin oppositiopuolue keskusta vaatii kotihoidon tuen ja opintorahan palauttamista vuoden 1995 tasolle. Keskustan eduskuntaryhmän jättämän ryhmäaloitteen mukaan kotona tehtävää työtä on lisäksi kannustettava myöntämällä verovähennys.

Verovelvollinen saisi vähentää 30 prosenttia niistä palkkakuluista, jotka ovat aiheutuneet kotitalouden kunnostuksesta tai perheenjäsenten hoidosta. Keskusta esittää myös eläkeläisille veronkevennystä siten, että heidän ylimääräistä sairausvakuutusmaksuaan alennettaisiin yhdellä prosenttiyksiköllä ensi vuoden alusta.

Ryhmäaloitteiden joukossa on myös esitys 117 miljoonan markan lisäämisestä yksityisteiden valtionapuun ja 40 miljoonaa markkaa metsätalouden edistämiseen. Keskusta aikoo jättää hallitukselle kansan kahtiajakoa koskevan välikysymyksen. Sen teksti saadaan hiottua valmiiksi todennäköisesti torstaina.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme