Mainos
Mainos

Keskusta haluaa siirtää kolmosoluen myynnin Alkoon

Gallupeja ylivoimaisesti johtava keskusta julkaisi eilen teemansa kevään eduskuntavaaleihin. Kahden vuoden takainen alkoholipolitiikan kiristysaikomus on yhä voimassa.

Keskusta haluaa 4,7-prosenttiset keskioluet ja saman vahvuiset siiderit pois ruokakaupoista. Julkaisun mukaan kaupoissa, kioskeissa ja huoltamoilla saisi vastaisuudessa myydä korkeintaan 3,7 prosenttia alkoholia sisältäviä juomia.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen vahvisti asian Uudelle Suomelle. Linjauksesta kertoi ensimmäisenä Stara.fi

– Kieltolain jälkeen on suomalaisessa alkoholipolitiikassa menty entistä vapaampaan ja alkoholin hinnan osalta edullisempaan suuntaan. Siksi kieltolain aiheuttamaan traumaan vetoaminen nyt, 80 vuotta lain kumoamisen jälkeen, voidaan jo lopettaa. On aika kääntää kurssia, Keskusta toteaa julkaisussaan.

Puolueen tavoitteena ei ole laskea alkoholiveroa, mutta lisätä valtion verotuottoja palauttamalla keskioluet ja siiderit vain Alkon myyntiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme