Mainos

Keskusta houkuttelisi yksityistä rahaa elvytykseen

Keskustan mielestä hallituksen tulee tukea sellaisia elvytyshankkeita, joilla mukaan houkuteltaisiin myös paljon yksityistä rahaa.

– Keskusta on esittänyt miljardiluokan kasvurahastoa, johon myös valtio laittaisi rahaa, ja josta voisimme tukea uuden kasvun aloja, vakkapa biotalouteen liittyviä aloja, niin että uusia työpaikkoja syntyisi, sanoo puolueen varapuheenjohtaja Annika Saarikko, joka tuuraa sairaslomalla olevaa puheenjohtaja Juha Sipilää vielä pari viikkoa.

Keskusta perustaisi myös muun muassa väyläinvestointeja hoitavan infrarahaston, johon siihenkin tulisi mukaan yksityisiä sijoittajia.

Puolue julkisti tänään talousehdotuksiaan. Varapuheenjohtaja Saarikko piti hyvänä sitä, että valtiovarainministeri nosti budjetti-infossa esille rakenteellisten uudistusten tarpeen.

– Se mitä jäämme nyt kaipaamaan oli, että mitä ne rakenteelliset uudistukset Urpilaisen mielestä todella ovat ja löytyykö kuuden puoleen hallitukselta niihin päätöksentekokykyä, koska vaikeita asioita siellä on paljon, totesi Annika Saarikko.

Osana ohjelmaansa keskusta julkisti Heti toimeksi -ehdotuksia, joilla työllisyyttä voitaisiin parantaa, ja osa niistä ei aiheuta valtiontaloudelle lisäkustannuksia. Sellaisia ehdotuksia ovat esimerkiksi palkkatuki, joka maksetaan ensimmäisen työntekijän palkkaamiseen.

Keskusta mahdollistaisi myös työttömille 300 euron lisätienestit, ilman että työttömyysturva katkeaa tai että sille pitäisi anoa työvoimaviranomaisten lupaa.

Ikääntyneiden työuria keskusta jatkaisi muun muassa siten, että yli 63 -vuotiaan työntekijän tuloverotusta kevennettäisiin. Puolue poistaisi myös niin sanotun eläkeputken ja nostaisi eläkeikää.

Asunto-osakeyhtiöille maksettavia korjausavustuksia lisättäisiin ja sillä houkuteltaisiin myös entistä enemmän yksityistä rahaa työllistämään ja elvyttämään Suomen taloutta.

– Esimerkiksi asunto-osakeyhtiöiden määräaikainen korjausavustus, siihen tulisi valtaosin yksityistä rahaa, jolloin elvytysvaikutus jopa kymmenkertaistuu valtion panostukseen verrattuna, sanoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen.

Keskusta myös tekisi omaishoidosta verovapaata ja siirtäisi sen Kelan rahoitettavaksi. Keskustan ehdotuksista ei selvinnyt, kuinka paljon heidän toimenpiteensä valtiolle maksaisivat ja missä aikataulussa myönteiset vaikutukset näkyisivät valtiontaloudessa.

Puolueen eduskuntaryhmä julkistaa myöhemmin syksyllä varjobudjetin, jossa myös taloudelliset laskelmat ovat mukana.

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot