Mainos
Mainos

Keskusta ja kokoomus ajautumassa ilmiriitaan

Keskusta ja kokoomus ovat ajautumassa ilmiriitaan perustuslain uudistamisen yhdestä yksityiskohdasta.

Pääministeri Matti Vanhanen haluaa, että kriisinhallintajoukkojen lähettämisessä mahdollista kiistatilannetta ei ratkaisisi eduskunta vaan presidentille jäisi oikeus estää joukkojen lähettäminen.

Kokoomus puolestaan pitää kiinni lakiuudistusta valmistelleen työryhmän esityksestä. Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen mukaan koko perustuslain uudistaminen joudutaan valmistelemaan uudelleen, jos jo sovituista asioista ei pidetä kiinni.

Keskustan mielestä asia voitaisiin hoitaa erityislailla puuttumatta Taxellin perustuslakityöryhmän esityksiin.

Vanhanen ei usko, että asiasta tulee riita hallituspuolueiden kesken eduskuntakäsittelyssä.

- Kaikkihan ovat korostaneet sitä, että silloin kun suomalaisia sotilaita lähetetään operaatioihin, niin siinä tarvitaan kolmen tahon yhteisymmärrys.

Oppositiopuolue SDP:ssä keskustan esitystä kiiteltiin.

- Pidän keskustan kannanottoa tervetulleena. Demarit on ollut koko ajan sillä kannalla, että kun suomalaisia sotilaita lähetetään ulkomaille, niin viimekätinen päätöksentekijä on presidentti, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma sanoi.

Katso Vesa Kallionpään juttu (Seitsemän uutiset 10.3.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme