Mainos
Mainos

Keskusta ja kristilliset hermostuivat avoimuutensa arvostelusta

Keskusta ja kristillisdemokraatit korjasivat tänään kiireellä kyselytutkimuksen tuloksia, joiden mukaan puolueet eivät juuri kannata politiikan avoimuutta.

Transparency Suomen tekemän kyselyn tulokset saivat puolueet lähettämään tiedotteet, joissa väärinkäsityksiä oiotaan.

Korruptiota ja politiikan avoimuutta tarkkailevan järjestön kyselyssä päädytään tulokseen, että keskusta suhtautuu muita puolueita varauksellisemmin poliitikkojen taustaryhmien julkistamiseen. Puolue oli ainoa, joka ei kannattanut kansanedustajien sidonnaisilmoituksen tekemistä pakolliseksi.

Keskustan puoluesihteerin Timo Laanisen mukaan tulos on seurausta omasta virheestä kyselyyn vastattaessa. Hän korostaa, että keskusta kannattaa sataprosenttista avoimuutta kansanedustajien sidonnaisuusilmoituksien osalta.

Kyselyn mukaan keskusta ja kristillisdemokraatit katsovat, että korruptiorikoksia ei Suomessa tarvitse kriminalisoida Euroopan neuvoston lahjontaa koskevan siviilioikeudellisen yleissopimuksen mukaisesti. Kristillisdemokraattien mukaan puolueen vastaus kyselyyn oli kuitenkin yksiselitteinen kyllä.

Keskusta, kokoomus, kristillisdemokraatit RKP ja perussuomalaiset pitivät poliittisen rahoituksen avoimuutta riittävänä.

Vasemmisto, vihreät ja kaikki pienpuolueet olivat avoimuussäädösten tiukentamisen kannalla.

Kyselyn yksityiskohtaiset tulokset julkaistaan maanantaina.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot