Mainos
Mainos

Keskusta ja SDP kiistävät Patria-lahjoituksen

Keskusta ja SDP kiistävät saaneensa valtionyhtiö Patrialta 6000 euron lahjoitukset.

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen sanoo, ettei keskusta ole puolueena saanut Patrian kertomaa tukisummaa. Myös SDP:n puoluesihteeri Ari Korhonen kertoo, ettei SDP ole löytänyt tilitiedoistaan mainittua summaa.

SDP:n Korhosen mukaan Patria osti kaksi lippua SDP:n seminaariin, mutta lippujen yhteenlaskettu summa on alle 2000 euroa. Keskustan Korhosen mukaan Patria osti kaksi lippua myös keskustan järjestämään seminaariin.

Puoluesihteerit arvioivat, että Patria on ilmoittanut tukensa virheellisesti. Heidän mukaansa loppu tuki voi olla osoitettu suoraan ehdokkaille eikä puolueille itselleen.

Patria: Tukea kolmelle suurimmalle

Patria tiedotti tänään tukeneensa poliittista toimintaa suuremmilla summilla kuin aiemmin on kerrottu. Vuosina 2006-2007 Patria tuki puolueita yhteensä 19 000 eurolla.

Tukea on annettu kolmelle suurimmalle puolueelle eli kokoomukselle, keskustalle ja SDP:lle. Niistä kukin on saanut yhteensä 6000 euroa.

Aiemmin päivällä Patria kertoi tukeneensa myös vihreitä, mutta korjasi tiedon. Yhtiön mukaan väärä tieto johtui inhimillisestä erehdyksestä.

Patrian mukaan kyseiset yhteiskunnalliset tukipäätökset ovat olleet yhtiön toimitusjohtajan päätäntävallassa. Kyseisinä vuosina Patriaa johti Jorma Wiitakorpi.

Eilen STT kertoi Patrian tukeneen kokoomusta 6000 eurolla ja puolueita kaikkiaan 16 000 eurolla.

Patria on yli 70-prosenttisesti Suomen valtion omistama yhtiö.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme