Mainos
Mainos

Keskusta ja SDP tasatilanteessa vaaleihin

Keskusta ja sosiaalidemokraatit lähtevät eduskuntavaaleihin kutakuinkin samalta viivalta.

Keskusta ja sosiaalidemokraatit näyttävät uusimman gallupin mukaan lähtevän eduskuntavaaleihin lähes tasatilanteesta.

Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämän mielipidetutkimuksen mukaan keskustan kannatus on 23,6 ja SDP:n 23,3 prosenttia. Kokoomus on kolmantena vajaan 20 prosentin kannatuksella.

Koko kolmikon kannatus näyttää pudonneen hieman kuukauden takaisista lukemista. Pienet ryhmät ovat saaneet suuria enemmän kannatusta vastikään kantansa lukkoon lyöneiltä.

Puoluevalinnastaan on nyt erittäin varmoja 56 ja melko varmoja 36 prosenttia kaikista vastaajista. Kuukausi sitten vastaavat luvut olivat 49 ja 41 prosenttia.

Gallup tehtiin eduskuntavaalien ennakkoäänestyksen jo ollessa meneillään. Tutkimukseen haastateltiin kahta tuhatta suomalaista. Kyselyn virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Erikoistutkija Vesa Heikkinen Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksesta moittii puolueiden puheenjohtajien väittelyä MTV3:n suuressa vaalikeskustelussa. -Väsynyttä, pitkästyttävää jankuttamista, hän toteaa.
Katso kielentutkija Heikkisen haastattelu

(Huomenta Suomi 13.03.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot