Mainos
Mainos

Keskusta ja vihreät vaaliliittoon Pohjois-Karjalassa

Suomen Keskusta ja Vihreä liitto solmivat vaaliliiton Pohjois-Karjalan vaalipiirissä vuoden 2003 eduskuntavaaleissa.

Vaaliliitto on ensimmäinen koko maassa näiden puolueiden välillä. Keskustan Pohjois-Karjalan piiri hyväksyi vaaliliiton tänään. Vaaliliitto tavoittelee käytännössä kolmea kansanedustajan paikkaa vaalipiirissä. Nykyisin Pohjois-Karjalan vaalipiirissä on keskustalla kaksi, sosialidemokraateilla neljä ja kokoomuksella yksi kansanedustajan paikka.

Vuoden 1999 eduskuntavaaleissa keskusta sai vaalipiirissä noin 27 000 ääntä ja Vihreä liitto lähes 4000 ääntä. Vaaliliiton yhteislistalle keskusta asettaa 12 ehdokasta ja vihreät kaksi ehdokasta. Listalle ei aiota ottaa lainkaan sitoutumattomia ehdokkaita. Vaaliliiton tueksi puolueet ovat sopineet myös yhteisestä ohjelmasta. Sen tavoitteena on puolueiden mukaan lisätä politiikan avoimuutta ja yhteistyöhakuisuutta. Konkreettisia tavoitteita on asetettu esimerkiksi uusiutuvien energiamuotojen hyödyntämiselle.

Piirikokouksessa vieraillut keskustan varapuheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki (kuvassa) korosti, että piirit tekevät vaaliliitoista itsenäiset ratkaisut. Pohjois-Karjalan esimerkillä hän uskoi olevan merkitystä koko valtakunnassakin.

- Olen kuullut, että vastaavia suunnitelmia keskustan ja vihreiden välillä on ollut muuallakin. Tämä vaaliliitto osoittaa, että asenteet ovat muuttuneet muutamassa vuodessa ja ennakkoluuloja on ylitetty, Jäätteenmäki sanoi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme