Mainos
Mainos

Keskusta: Jäätteenmäen omat toimet eron syynä

MTV:n kyselyn mukaan yli kolmannes Keskustan kenttäväestä uskoo Anneli Jäätteenmäen eron syyksi hänen antamansa ristiriitaiset tiedot Irak-vuodosta. Kolmannes puolueen kenttäväestä haluaa Jäätteenmäen asettuvan eurovaaliehdokkaaksi.

Keskustan kentän mielipiteet Anneli Jäätteenmäestä hajoavat täysin.

MTV lähetti kyselyn yli 400 sadalle keskustan piiritoimikuntien jäsenelle, joista 60 prosenttia vastasi.

Ristiriitaiset tiedot eron syynä


Keskustan kenttäväestä 37 prosenttia uskoo pääministerin eron tärkeimmän syyn olevan hänen antamansa ristiriitaiset tiedot Irak-papereista. 17 prosenttia puolestaan uskoo eron johtuneen hallituskumppani SDP:n ajojahdista. Vain 13 prosenttia on sitä mieltä, että median ajojahti oli Jäätteenmäen eron syy. Jäätteenmäen luottamuspula muissa hallituspuolueissa oli 16 prosentin mielestä syynä eroon. 17 prosenttia arvioi, että useat yllämainitut syyt johtivat eroon.

Ei vaikutusta Keskustan uskottavuuteen


Lähes puolet (45 prosenttia) kyselyyn vastanneista uskoo, että Jäätteenmäen erolla ja Irak-kohulla ei ole ollut vaikutusta keskustan uskottavuuteen. Noin kolmannes on päinvastaista mieltä ja katsoo, että vaikutusta on ollut paljon tai erittäin paljon. Runsas viidesosa kenttäväestä arvioi, että kohulla ei ollut merkitystä uskottavuuden kannalta.

Kolmannes haluaisi Anneli Jäätteenmäen europarlamenttiehdokkaaksi. Kolmannes taas on ehdokkuutta vastaan ja kolmanneksella ei ole asiasta mielipidettä.

Keskusta koolle sunnuntaina


Valtionsyyttäjä punnitsee yhä syytteen nostamista Jäätteenmäkeä vastaan Irak-vuotojutussa. Keskusta kokoontuu ylimääräiseen puoluekokoukseen tulevana sunnuntaina.

Asiasta lisää MTV:n 45 minuuttia ohjelmassa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 01.10.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme