Mainos
Mainos

Keskusta kaavailee ministerikierrätystä

Keskusta aikoo terävöittää linjaansa kehnon vaalimenestyksen takia. Puoluesihteeri Eero Lankia ilmoitti tänään jättävänsä paikkansa.

Keskustan puoluesihteeri Eero Lankia ei aio asettua ehdolle tehtävään enää ensi kesänä. Syyksi ratkaisuun hän kertoo muun muassa keskustan huonon vaalimenestyksen.

- En ole tyytyväinen viimeisiin vaalituloksiin. En missään tapauksessa väistä vastuuta, mutta haluan antaa tilaa paremmille tuloksentekijöille, kertoo Lankia.

Lankian mukaan keskustan on aika uudistaa puoluejohtoaan.

- Päätös on kypsynyt, voisiko sanoa luonnollisistakin syistä. On aika uudistaa keskustan eturivin kasvoja. Olen ollut joukosta ylivoimaisesti pisimpään mukana, niin kai se on hyvä myös siinä järjestyksessä aloittaa, Lankia perustelee.

Vanhanen: Huono vaalimenestys ei Lankian syytä

Puoluesihteeri Eero Lankian ero ei riitä presidentivaaleissa pettyneelle keskustalle. Puolue aikoo terävöittää linjaansa hallituksessa ja kaavailee lisäksi ministerikierrätystä.

Keskustan sisäpiiri pui vaalitappion syitä tänään kuumassa kokouksessa. Pääministeri, keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen laittaa vastuun huonosta vaalimenestyksestä omille harteilleen.

- Jos presidentinvaalituloksesta tehdään joitain henkilöratkaisuja, ne koskevat vain ehdokkaana ollutta. Siinä ei vastuuta siirretä kenellekään muulle, Vanhanen toteaa.

Myös hallitusryhmien puheenjohtajat neuvottelivat vaikutuksesta hallituspolitiikkaan. Vaikka omat puoluelaiset vaativat Vanhaselta tiukempaa otetta, vakuutti pääministeri hallitusohjelman toteutuvan.

Myös SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma sanoo MTV3:n uutisille, että Lankian ratkaisu ei tule vaikuttamaan hallitustyöskentelyyn.

- Kyllä hän on ollut yhteistyöihmisiä, joten tässä mielessä on tietenkin syytä pahoitella hänen lähtöänsä. Mutta näen sillä tavalla, että ei tällä hallituksen yhteistyöhön eikä myöskään hallituspuolueiden yhteistyöhön ole vaikutusta, Heinäluoma sanoo.

Ministerikierrätys lienee kuitenkin edessä maaliskuun alussa, kun ulkomaankauppaministeri Paula Lehtomäki palaa takaisin hallitukseen. Tuuraaja Mari Kiviniemi saanee jatkopestin hallituksessa. Vaakalaudalla ovat Hannes Mannisen, Juha Korkeaojan ja Mauri Pekkarisen paikat.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 31.01.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme