Mainos
Mainos

Keskusta kaipasi Hemilää budjettikeskusteluun

Eduskunnan viimeinen keskustelukierros valtion ensi vuoden budjettiesityksestä eteni ripeästi, mutta samalla laimeasti keskiviikkona. Puheiden määrää ja väittelyä vähensi illalla erityisesti se, että eduskuntaryhmät viettivät samaan aikaan pikkujoulujaan muualla. Keskustelua budjetin opetus- ja maatalousasioista piti vireillä vain kourallinen kansanedustajia.

Tilanne harmitti erityisesti oppositiota. Paikalla olleet keskustan kansanedustajat tivasivat, miksi ministerit eivät ollet koko iltana puolustamassa budjettiaan. Keskustalaisia harmitti erityisesti maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilän poissaolo, kun maatalouden asiat olivat keskusteluvuorossa ennen puolta yötä.
Juha Korkeaoja vaati, että pääministeri Paavo Lipposen on puututtava asiaan ja velvoitettava ministerit olemaan paikalla silloin, kun heidän alansa budjettiasioista käydään keskustelua. Budjetin päätöskäsittely on järjestetty niin, että äänestykset käydään päivisin, mutta puheita jatketaan tarvittaessa puolille yöhön.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme