Mainos
Mainos

Keskusta kärjessä ennakkoäänissä

Suomen keskusta on odotetusti kärjessä, kun eduskuntavaalien ennakkoäänet on julkistettu. Etumatkaa toisena olevaan SDP:hen on kuitenkin odotettua vähemmän.

Eduskuntavaalien ennakkoäänet on julkistettu vaalihuoneistojen sulkeuduttua kello 20. Ennakkoäänien mukaan keskusta johtaa 24,8 prosentilla, SDP:n kannatus on 22,9 prosenttia, kokoomuksen 21,8 prosenttia, vasemmistoliiton 9,4 prosenttia, vihreiden 6,5 prosenttia, kristillisdemokraattien 4,9 prosenttia, perussuomalaisten 3,7 prosenttia ja RKP:n 3,2 prosenttia. Muiden osuus on 2,6 prosenttia.

Keskustan johto tässä vaiheessa on odotettua. Vajaan kahden prosentin kaulaa pidetään kuitenkin yllättävän pienenä. Myös keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen myönsi tuoreeltaan puolueen ennakkoäänimäärän jääneen odotettua pienemmäksi.

Vaalien ennakkoäänestys oli nyt viime vaaleja vilkkaampaa. Ennakkoon äänesti vajaat 1,2 miljoonaa kansalaista, eli lähes 30 prosenttia äänioikeutetuista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme