Mainos
Mainos

Keskusta kärsi tappion Rovaniemen kunnallisvaaleissa

Keskustan kannatus laski Rovaniemen kunnallisvaaleissa kaikkiaan 3,7 prosenttiyksikköä vuoden takaisesta. Keskusta säilytti kuitenkin paikkansa suurimpana puolueena.

Rovaniemen eilisten kuntavaalien häviäjä oli keskusta. Puolue menetti kannatuksestaan liki neljä prosenttiyksikköä vuoden takaisista kunnallisvaaleista. Puolue on kuitenkin uuden Rovaniemen kaupungin selvästi suurin 37,9 prosentin äänisaaliilla.

Vaalien voittaja oli kokoomus, joka lisäsi äänisaalistaan kaksi prosenttiyksikköä. Muiden puolueiden kannatusmuutokset jäivät vähäisiksi.

Uudessakin valtuustossa jatkavaa keskustan kansanedustajaa Tatja Karvosta vaalitappio panee mietityttämään.

- Ehkä johtunee siitä, että kaupunki ja maalaiskunta on yhdistynyt. Emme ehkä ole saaneet pidettyä täällä kaupungissa niitä varsinaisia ääniä, mitä meillä aikaisemmin on ollut, Karvonen sanoo.

Karvonen ei usko Rovaniemen tuloksen heijastelevan suuremmin valtakunnallisesti puoluekannatusmuutoksia. Vaalien ylivoimainen ääniharava SDP:n Johanna Ojala-Niemelä on eri mieltä.

- Oikeastaan presidentinvaalit on aika pian tulossa tammikuussa ja sitten jo maaliskuussa 2007 eduskuntavaalit, että tietenkin voi jonkinlaista heijastusta olla myös sinne. Kyllä tätä on paljon valtakunnallisesti seurattu, olen pannut merkille, Ojala-Niemelä sanoo.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 24.10.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme