Mainos
Mainos

Keskusta: Kataisen hallitus vie Suomea liittovaltioon

Keskustan työvaliokunnan mielestä pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) hallitus vie Suomea EU:n liittovaltioon.

– Hallitus on ensimmäisten kuukausiensa aikana onnistunut sekoittamaan Suomen pitkäaikaisen, aktiiviseen ja rakentavaan vaikuttamiseen perustuvan linjan EU-politiikassa. Suomi ja suomalaiset maksavat nyt kovaa hintaa SDP:n eduskuntavaalipuheista, keskusta katsoo kannanotossaan.

Hallituksen vakuussekoilu kuluttaa poliittista pääomaa

Hallitus on keskustan mielestä "vakuussekoilullaan" kuluttanut sen poliittisen pääoman, jota olisi kipeästi tarvittu esimerkiksi tuleviin EU:n maatalousneuvotteluihin.

– Kun hallitus askartelee epämääräisissä Kreikka-vakuuksissa, EU:ta viedään täyttä häkää kohti liittovaltiota ja suomalaisten arjen kannalta isot asiat jäävät retuperälle, keskusta katsoo.

Keskusta vaatii tiedonantoa

Keskusta vaatii hallitukselta nopeasti tiedonantoa EU-politiikasta. Entinen pääministeripuolue vakuuttaa vastustaneensa johdonmukaisesti liittovaltiokehitystä.

Eduskunnan suuren valiokunnan varapuheenjohtajan Antti Kaikkosen (kesk.) mielestä liittovaltiokehitystä kohti on otettu isoja askeleita samalla, kun Suomi on vouhottanut vakuuksista. Tällaisia askeleita ovat esimerkiksi euromaiden yhteisen vakuusrahaston käyttö ongelmapankkien pääomittamiseen ja kriisimaiden velkakirjojen osto jälkimarkkinoilta.

– Sitä myötä on kasvanut riski siitä, että Suomi joutuu muiden maiden talousongelmien maksumieheksi.

Kaikkonen huomauttaa, että myös Euroopan Keskuspankki EKP on vähin äänin ottamassa yhä isompaa vastuuta ja riskiä ongelmamaista Italiaa ja Espanjaa myöten. Siihenkin liittyy suomalaisten veronmaksajien kannalta isoja riskejä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme