Mainos
Mainos

Keskusta kriminalisoisi vierastaistelijaksi lähtemisen

Vierastaistelijaksi lähteminen on kriminalisoitava ja ääriliikkeiden värväämiseen on puututtava. Näin linjasi Mikkelissä viikonloppuna kokoontunut keskustan puoluevaltuusto.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi Ylen pääministerin haastattelutunnilla, että vierastaistelija-asiasta on keskusteltu myös hallituksessa paljon.  

– Asiaan yritetään löytää lainsäädännöllistä ratkaisua, sillä sekä lähtevät että palaavat muodostavat turvallisuusriskin, Sipilä sanoo.   

Sipilä huomauttaa, että asia ei ole lainsäädännöllisesti helppo. Sipilä sanoi myös Ylellä, että terrori-iskujen mahdollisuutta Suomessa ei voida täysin sulkea pois.   

– Terrori-iskut eivät välttämättä vaadi teon suunnittelijalta hirveästi. Ranskan iskut olivat tarkoin suunniteltuja, mutta pienet iskut eivät tarvitse välttämättä hirvittävän suurta organisaatiota, Sipilä huomauttaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme