Mainos
Mainos

Keskusta luopuu tv-mainonnasta - SDP ja kokoomus eivät innostu

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen torjuu keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhosen ehdotuksen siitä, että myös muut puolueet kieltäisivät ehdokkailtaan vaalimainonnan televisiossa.

Katainen myöntää vaalikampanjoinnin kallistuneen, mutta hänen mukaansa asiasta ei voi syyttää yksin televisiota.

- Samalla voisimme kieltää lehdetkin. Kokoomus ei aio rajoittaa sitä, missä ehdokkaat ilmoituksiaan saavat julkaista. Vaalimainonta lehdissä ei välttämättä edes tavoita kaikkia suomalaisia, Katainen kommentoi MTV:n Huomenta Suomessa.

Myös SDP:n puoluesihteeri Maarit Feldt-Ranta oudoksuu yhden viestintävälineen käytön rajoittamista. SDP mainostaa myös kuntavaaleissa televisiossa

Keskusta ilmoitti puoluesihteerinsä suulla luopuvansa tv-mainonnasta ensi syksyn vaaleissa.

-Emme tule mainostamaan ensi kunnallisvaaleissa television kaupallisilla kanavilla, Korhonen linjasi.

Keskustan kannanoton mukaan puolue luopuu myös viihdelehtien käytöstä vaalimainonnassa. Potentiaalia siirretään pitkälti maakunnalliseen ja paikalliseen toimintaan.

Varustelukierre johtanut budjettien paisumiseen

Keskusta haluaa näyttää esimerkkiä muille puolueille. Korhonen selittää, että vaalirahoituksen läpinäkyvyyden lisääminen lainsäädäntöä täsmentämällä sekä kampanjakustannusten leikkaaminen tervehdyttävät poliittista järjestelmää.

-Toivomme, että muut olisivat mukana, koska demokratian puolustaminen on kaikkien yhteinen asia.

Korhosen mielestä vaalirahoituksen tervehdyttäminen jää puolitiehen, ellei ongelman perussyyhyn eli kampanjoinnin kalleuteen puututa. Ainoa järkevä keino katkaista "varustelukierre" on luopua tv-mainonnasta.

Korhosen mukaan nimenomaan tv-mainonnan salliminen on johtanut kampanjabudjettien moninkertaistumiseen runsaassa kymmenessä vuodessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot