Mainos
Mainos

Keskusta: Luottamus Kyllöseen horjuu

Oppositiopuolue keskusta kyseenalaistaa liikenneministeri Merja Kyllösen (vas) kyvyn johtaa liikenneministeriötä.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kimmo Tiilikaisen (kesk) mielestä Kyllösen selitykset imevät häntä yhä syvemmälle suohon.

– Eikö ministeri ymmärrä, että hänen vastuunpakoilunsa vain horjuttaa hänen asemaansa eduskunnan silmissä, ihmettelee Tiilikainen.

Keskustan eduskuntaryhmän syyttää Kyllöstä vastuunpakoilusta, koska ministeri yritti sysätä vastuun jo erottamalleen virkamiehelle, Liikenneviraston ex-pääjohtajalle Juhani Tervalalle.

– Ministeri ei voi tekeytyä postinkantajaksi, joka vain kiikuttaisi asiantuntijaviraston tekemiä laskelmia eteenpäin, Tiilikainen toteaa.

Tiilikaisen mukaan liikennehankkeet ja niiden rahoituksen varmistaminen ovat liikenneministerin tärkeimmät tehtävät. Ministeriön ja hallituksen vastuulla on sovittaa suunnitellut hankkeet valtiontalouden kehyksiin.

– Ei ole uskottavaa, ettei ministeriössä tarkistettaisi liikenneviraston esityksiä. Jos ministeri ja hänen avustajansa eivät ole tätä yhdessä virkamiesten kanssa tehneet, ei ministeri ole tehtäviensä tasalla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot