Mainos
Mainos

Keskusta nosti kannatustaan syyskuussa, SDP suurin

SDP on Radiouutisten teettämän kyselyn mukaan edelleen Suomen suurin puolue. Keskusta puolestaan nosti kannatustaan syyskuussa lähes prosenttiyksiköllä.

SDP on tuoreen kyselyn mukaan edelleen suosituin puolue. Ylen Radiouutisten Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan puoluetta kannatti syyskuussa 25,6 prosenttia suomalaisista, kun kannatus elokuussa oli 25,8 prosenttia.

Muutokset kannatuksessa ovat pieniä myös muiden puolueiden osalta. Keskusta nosti kannatustaan lähes prosenttiyksiköllä 24,1 prosenttiin, kokoomuksen suosio sen sijaan laski puolisen prosenttiyksikköä 19,7 prosenttiin.

Vasemmistoliiton kannatus näyttää lähenevän viime eduskuntavaalien kymmentä prosenttia. Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, puoluetta äänestäisi 9,7 prosenttia suomalaisista. Vihreitä äänestäisi yhtä moni. Kristillisdemokraattien kannatus oli 5,4, RKP:n 4,0 ja perussuomalaisten 1,7 prosenttia.

Kaikki muutokset mahtuvat tutkimuksen virhemarginaaliin, joka on 2 prosenttiyksikköä suuntaansa. Taloustutkimus haastatteli syyskuussa 1900:aa suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme