Mainos
Mainos

Keskusta nosti lähipalvelulain vaaliaseekseen

Keskusta säätäisi lähipalvelulain, jolla varmistettaisiin kuntapalvelujen kohtuullinen saatavuus.

Keskustan mukaan kuntarakenteen pitäisi perustua nykyisiin maakuntiin, jotka jakaantuvat kuntiin paikallisesti parhaaksi katsotulla tavalla.

Puheenjohtaja Mari Kiviniemi esitteli puolueensa kunta- ja terveyspoliittisia linjauksia keskustan puoluehallituksessa. Keskustan kuntamallissa maakunnat hoitaisivat kustannuksiltaan ja velvoitteiltaan raskaimmat kuntasektorin tehtävät. Kunnat noudattelisivat suunnilleen nykyisiä rajojaan.

Keskusta on ottanut viime aikoina kuntien pakkoliitoksilla pelottelun vaaliaseekseen. Pääministeri syytti jälleen kokoomusta, SDP:tä ja perussuomalaisiakin kuntien hävitysvimmasta. Kokoomus on ajanut sadan kunnan mallia, SDP ja perussuomalaiset ovat puhuneet paristasadasta kunnasta.

- He kaikki sanovat, että eivät aja pakkoliitoksia. Minä kysyn, miten ne sata kuntaa muka sitten syntyvät?

Keskusta haluaa myös terveydenhuollon ja vanhustenhuollon järjestämisen ja rahoituksen saman katon alle. Puolue uudistaisi terveydenhuollon parlamentaarisessa komiteassa.

Kiviniemen mukaan terveyspolitiikan ja terveydenhuollon haasteet ovat suuria ja yli vaalikauden mittaisia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme