Mainos
Mainos

Keskusta on löytänyt useita syitä romahdukseensa

Mari Kiviniemi ja Kimmo Tiilikainen Keskustan ryhmäkokouksessa 6. kesäkuuta 2011.

Keskustan puoluejohto löytää puolueen raskaalle vaalitappiolle useita merkittäviä syitä.

Keskustajohdon laatiman vaalianalyysin mukaan keskusta joutui pääministeripuolueena moraalisesti kestämättömän eurotalousjärjestelmän tukijaksi. Lisäksi pääministeri Matti Vanhasen kaavailut eläkeiän nostamisesta synnyttivät vaikutelman siitä, että keskusta pelastaa pankkiirit roikuttamalla ihmisiä väkisin pidempään työelämässä.

Kokoomuksen siirtyminen politiikan keskikentälle vei keskustalta tilaa, ja asioita hoidettiin liian byrokraattisesti. Jätevesiasetuksessa keskustaministeri asettui tukemaan oman ministeriönsä virkakoneistosta ajettua hanketta loppuun asti, eikä kritiikistä välitetty. Byrokratian ääni voitti kansan äänen, ja vasta kansanliike sai keskustan taipumaan, keskustajohto katsoo.

Myös puolueen osaaminen internet-maailmassa on heikkoa, ja tupaillloissa koulittu perinteinen keskustalainen puhetaito on näivettynyt.

– Hallituksen esityksiä puolustettiin esittelymuistioiden virkamieskielellä. Se kuulosti pätevältä, mutta ei sytyttänyt kuulijan sydäntä asialle.

Analyysin mukaan keskustan kannatusta kalvoivat myös vaalirahakohu ja epäselvä asema arvokeskustelussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme