Mainos
Mainos

Keskusta ottaa käyttöön jäsenvaalin

Keskusta ryhtyy valmistelemaan jäsenäänestyksen käyttöönottoa puoluejohdon vaaleissa. Puoluesihteeri Jarmo Korhonen on omissa kaavailuissaan lähtenyt siitä, että vaalin tulos olisi puoluekokousta sitova, jos joku puheenjohtaja- ja puoluesihteeriehdokkaista saisi yli 50 prosenttia äänistä.

Keskusta ryhtyy valmistelemaan jäsenäänestyksen käyttöönottoa puoluejohdon vaaleissa. Asiasta on tarkoitus päättää jo ensi kesän puoluekokouksessa, kerrottiin Kokemäellä ilmestyvässä Lalli-lehdessä perjantaina.

Lallin mukaan puoluehallitus käsittelee jäsenäänestyksen käyttöönottamista ensi viikon kokouksessaan. Samalla on tarkoitus valita työryhmä asiaa valmistelemaan. Sen johtoon kaavaillaan varapuhemies Seppo Kääriäistä.

-Jos asia etenee nopeasti ja yksituumaisesti, voidaan jo ensi kesän Joensuun puoluekokouksessa päättää sääntömuutoksesta, jonka myötä puoluejohtoa valitaan jatkossa jäsenvaalilla, puoluesihteeri Jarmo Korhonen sanoo lehdessä.

Korhonen on omissa kaavailuissaan lähtenyt siitä, että vaalin tulos olisi puoluekokousta sitova, jos joku puheenjohtaja- ja puoluesihteeriehdokkaista saisi yli 50 prosenttia äänistä. Jos äänimäärä jäisi alle puoleen, valinta jäisi puoluekokoukselle. Korhosen mukaan hänen mallinsa on yksi vaihtoehto, mutta esityksen asiasta tekee puoluehallituksessa valittava työryhmä.

Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen on suhtautunut jäsenäänestysajatukseen suopeasti. Varsinaisesti viime aikojen jäsenvaalikeskustelu on lähtöisin SDP:stä. SDP:n puoluehallitus torjui kuitenkin torstaina puheenjohtajakisaan ilmoittautuneen kansanedustaja Erkki Tuomiojan vaatimukset neuvoa-antavan jäsenäänestyksen järjestämisestä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme