Mainos
Mainos

Keskusta otti rahankeruussa mallia Obamalta

Keskusta on ottanut eurovaalien alla varainkeruuhunsa mallia Barack Obaman syksyisestä vaalikampanjasta. Obama keräsi äänestäjiltään varoja kampanjointiinsa tekstiviestien avulla painottaen pienenkin lahjoituksen merkitystä.

Keskusta on nyt kopioinut saman idean haastekampanjaansa, joka eurovaalien alla kulkee Urhous-haasteen nimellä. Keskusta on muun muassa laittanut liikkeelle tuhat tekstiviestiä, joiden avulla voi lahjoittaa kymmenen euroa vaalikampanjaan. Viestin toivotaan leviävän eteenpäin.

- Tekstiviestikampanja liittyy osaltaan pyrkimykseemme tehdä vaalirahoituksesta avointa, meillä kun ei ole kilpailijoidemme tavoin voimakkaita etujärjestöjä takanamme, kertoo keskustan puoluetoimiston tiedottaja Matti Mönttinen.

Obaman menestys syksyisissä presidentinvaaleissa perustui pitkälti onnistuneeseen vaalikampanjaan, joka käytti tehokkaasti uusia välineitä hyväkseen saaden myös nuoria puolelleen. Varainkeruu rikkoi tuolloin kaikki aiemmat ennätykset. Parhaimmillaan Obama sai yksityisiltä tahoilta lahjoituksina vaalikampanjaansa

miljoonia dollareita päivässä. Tätä mallia keskustakin aikoo hyödyntää tulevaisuudessa toivoen lahjoituksia kenttäväeltä.

Tekstiviestit ovat lähteneet keskustan nuorille aikuisille keskustanuorten osoitteistoa hyödyntäen. Vastaanottajilta on kysytty lupa viestien lähettämiseen. Tiettävästi muilla puolueilla ei ole vastaavanlaista tekstiviestikampanjaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot