Mainos
Mainos

Keskusta päästäisi 16-vuotiaat äänestämään kaikissa vaaleissa

Keskusta ryhtyy ajamaan äänioikeusikärajan pudottamista 16 vuoteen myös eduskunta- ja presidentinvaaleissa. Aiemmin puolue on kannattanut ikärajan laskemista kunnallisvaaleissa.

Uudesta linjanvedosta on tarkoitus päättää keskustan puoluekokouksessa ensi viikolla. Puoluehallituksen esityksen mukaan tavoitteena olisi, että 16-vuotiaat saisivat äänestää ensimmäisen kerran vuoden 2016 kunnallisvaaleissa.

Valtakunnallisissa vaaleissa keskusta päästäisi 16-vuotiaat äänestämään joko vuoden 2018 presidentinvaaleissa tai sitä seuraavana vuonna eduskuntavaaleissa.

Puoluehallituksen esitys on vastaus keskustanuorten kokoukselle tekemään aloitteeseen. Ikärajan alentamista pidetään luontevana seurakuntavaalien myönteisten kokemusten ja myös kansainvälisten esimerkkien pohjalta.

Seurakuntakuntavaaleissa 16-vuotiaat pääsivät ensimmäisen kerran äänestämään pari vuotta sitten.

Vaalikelpoisuusikärajan keskusta säilyttäisi nykyisellään, eli ehdokkaaksi kunta- ja eduskuntavaaleissa voisivat asettua vain 18 vuotta täyttäneet täysi-ikäiset kansalaiset.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot