Mainos
Mainos

Keskusta päättää välikysymyksestä ensi viikolla

Keskustan eduskuntaryhmä päättää ensi viikolla, jättääkö se välikysymyksen hallitukselle nk. Sundqvist-tapauksen takia. Keskusta pitää silti parhaana vaihtoehtona asian ratkaisemiseksi hallituksen antamaa tiedonantoa. Pääministeri Paavo Lipponen piti eilen tiedonantoa tarpeettomana. Tiedonannon antamisesta ei ole kuitenkaan vielä keskusteltu hallituspuolueiden kesken.

Keskustan eduskuntaryhmä keskusteli asiasta tänään noin puolen tunnin ajan. Suurin osa oppositiosta on tiettävästi lähdössä mukaan välikysymykseen. Välikysymyksen käsittely päättyy aina hallituksen luottamuksen mittaamiseen eduskunnassa.

Alho selventää lausuntoaan

Kansanedustaja Arja Alho on selventänyt lausuntoaan pääministeri Paavo Lipposen kanssa elokuussa 1997 tapaus Ulf Sundqvistista käymästään keskustelusta. Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan tänään julkaisemassa haastattelussa Alholta kysytään, pyysikö Lipponen Alhon huoneeseensa ja alkoiko hän puhua Sundqvistin asiasta. Alho vastaa, että "niin, hän pyysi minua etsimään ratkaisua asiassa".
-Kuulin Lipposelta sen, että hän toivoo minun nyt tosiaankin etsivän ratkaisua asiassa, Alho kertoo.

Alhon mielestä hänen ja Lipposen versiossa keskustelusta elokuun 20. tai 21. päivänä vuonna 1997 ei ole ristiriitaa. Lipposen mukaan Alho informoi häntä asian valmistelutilanteesta. Alho sanoo nyt, että hän kertoi Lipposelle keskustelleensa sopimisen mahdollisuudesta jo apulaisoikeuskansleri Jukka Pasasen kanssa. Haastattelussa todetaan, että vaikka Lipponen otti Sundqvistin asian keskustelussa esille, Alhokin oli miettinyt sitä omalla tahollaan.

-Minäkin olin pohtinut tätä ratkaisua jo sen takia, että olin puhunut Pasasen kanssa sitä. Minun mielestäni tässä ei ole yhtään mitään ristiriitaa. On se mitä Lipponen on ajatellut ja mitä minä olen ajatellut, hän on pyytänyt minua hakemaan ratkaisua, minkä hän on myöntänyt, ja sitten on tapahtunut näin, että se on lähtenyt liikkeelle ja se ratkaisu on tullut virkamiesten kautta, tämä on konkreettinen muoto, Alho sanoo.

Alhon mukaan Lipponen ei tehnyt aloitetta sopimuksen tekemisestä 1,2 miljoonasta markasta. Kumpikaan ei tiennyt keskustelun ajankohtana Sundqvistin yhteydenotosta virkamiehiin sovintoratkaisun tekemiseksi.
(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme