Mainos
Mainos

Keskusta: Peruspäivärahoja kohennettava

Keskustan eduskuntaryhmä vaatii korotuksia peruspäivärahoihin ja hallitukselta enemmän toimia pienituloisten hyväksi.

Mauri Pekkarinen

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mauri Pekkarinen sanoo, että tasokorotus tarvitaan työttömyys-, äitiys- ja sairauspäivärahoihin. Pekkarinen haluaa myös, että lapsikorotukset ja sairauspäivärahan vähimmäissuuruus palautetaan.

Pekkarinen syyttää hallitusta kaikkein pienituloisempien kurittamisesta. Tehtyjä leikkauksia ei ole hänen mukaansa palautettu, vaikka kansantulon kasvu antaisi siihen mahdollisuuden.

Muistissa ovat Pekkarisen mukaan päinvastoin äitiyspäivärahojen minimien leikkaus ja vähimmäissairauspäivärahan poistaminen kokonaan. Myös työttömille maksettavat lapsikorotukset on poistettu. Peruspäivärahan, työmarkkinatuen ja toimeentulotuen tasot ovat olleet jäissä vuosikausien ajan.

Työttömät ovat Pekkarisen mielestä saaneet kokea Lipposen ja Niinistön toimien purevuuden myös verotuksessa. Työttömäksi jääminen kiristää pienituloisenkin kansalaisen verotusta. Keskusta haluaisi käyttää myös veronkevennysvaran nykyistä enemmän pienituloisten hyväksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme