Mainos
Mainos

Keskusta pitäisi solidaarisuusveron ennallaan – perhevapaauudistus nopeasti

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan keskustan lähtökohtana on, että solidaarisuusvero eli kahden prosentin lisävero suurituloisille pidettäisiin ennallaan. Pääministerin mukaan budjettiriihessä tulevat mahdolliset veronkevennykset tulisi suunnata pieni- ja keskituloisille.

– Meidän pitää muistaa, että elämme edelleen velaksi, eli alijäämää on. Tällaisessa suhdannetilanteessa mihinkään merkittäviin veronkevennyksiin ei ole varaa, Sipilä sanoo.

Kaikki yli 72 300 euroa ansaitsevat maksavat solidaarisuusveroa vuodenvaihteeseen asti, jonka jälkeen alaraja palaa 90 000 euroon, ellei uutta päätöstä tehdä.

Sipilä korostaa, että ainoastaan suurituloisten verotuksen keventäminen ei käy.

Hallitus kokoontuu kuun lopussa budjettiriiheen, jossa solidaarisuusveroa käsitellään. Uusi vaihtoehto asettui eilen tiukasti sille kannalle, että solidaarisuusveroa ei tule keventää.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) on sanonut, että solidaarisuusveroa voi keventää vain, jos samalla pieni- ja keskituloisille tehdään verohelpotuksia.


Perhevapaauudistus toteutukseen nopeasti

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen väläyttää, että paljon puhuttu perhevapaauudistus voisi tulla osittain toteutukseen jo tämän vaalikauden aikana.

Kaikkonen sanoo, että budjettiriihessä olisi hyvä paikka laittaa uudistus liikkeelle.

– Työelämä on muuttunut aika paljon, ja perhevapaat eivät vastaa tämän päivän tavoitteita. Meillä on siitä oma malli ja me olemme siitä valmiita keskustelemaan hallituskumppaneiden kanssa, Kaikkonen sanoo.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme