Mainos
Mainos

Keskusta pui Suomen Pankki jälkipyykkiään

Keskustan johtohenkilöt pesivät tänään jälkipyykkiä Suomen Pankki -keskustelun yhteydessä annetuista lausunnoista. Puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Mauri Pekkarisen suhteissa paljastunut särö koettiin kiusalliseksi.

Molemmat olivat silminnähden vaivautuneita toimittajien edessä ja välttelivät vastaamasta kysymyksiin. Pekkarinen oli saanut aiheen närkästyä, kun Jäätteenmäki kertoi viime lauantaina julkisuuteen, että hänenkin mielestään voitaisiin katsoa, pärjätäänkö Suomen Pankissa ilman, että johtokuntaan nimitettäisiin enää yhtään uutta jäsentä.

Pekkarinen oli myöhään edellisenä iltana päättänyt luopua tavoittelemasta avoinna edelleen olevaa yhtä johtokunnan jäsenen paikkaa. Hän oli keskustellut asiasta lähipiirinsä, mm. Jäätteenmäen kanssa. Pekkarisen mukaan silloin oli sovittu, että "tässä asiassa ulos tulen seuraavan kerran minä". Jäätteenmäki kiirehti kuitenkin edelle ja tilanteessa, jossa Pekkarinen oli yleisen käsityksen mukaan yhä pyrkimässä tehtävään.

Pekkarinen purki tyytymättömyyttään Jäätteenmäen menettelyyn tiedotustilaisuudessaan tiistaina. Hän huomautti, että Jäätteenmäellä on ollut aika monta mielipidettä asiasta pitkin matkaa.

Sovintokahveista jäi vaivautunut maku

Aamulla asiaa puitiin keskustan työvaliokunnassa. Jäätteenmäen kerrottiin pyytäneen Pekkariselta anteeksi. Kaksikko pyrki todistamaan, että riidat on selvitetty, juomalla yhdessä kahvit eduskuntatalon kahvilassa.

Jäätteenmäki vaati jopa, että hän saa puolittaa heille yhteisen pullan. Kahvihetki näytti kaikkea muuta kuin riitapukareiden sovinnonteolta, kun molemmat istuivat tuppisuina toimittajien yrittäessä turhaan kysyä asioista.

Pekkarinen lopulta vakuutteli, että jännitteitä ei jäänyt ja hän seisoo puheenjohtajan takana, vaikka hän ei aivan kaikkia Jäätteenmäen kannanottoja tässä asiassa ymmärtänytkään.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot