Mainos
Mainos

Keskusta saattaa vielä kierrättää ministereitä

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli sanoo tukevansa pääministeriä siinä, että ministerikierrätyksiä ei kuitenkaan tehdä juuri nyt.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli ei sulje täysin pois keskustan ministerikierrätystä.

Kallin mukaan ministerikierrätystä voidaan harkita vielä tämän vaalikauden aikana.

Pääministeri Matti Vanhanen sanoi aiemmin päivällä, että ministerikierrätystä ei tulla tekemään juuri nyt, vaikka keskustan kentältä sitä on vaadittu.

Keskustan eduskuntaryhmä päätti monta tuntia kestäneen tuuletuskokouksensa, jossa jatkettiin presidentinvaalitappion puimista.

Keskustan eduskuntaryhmä lähti bussikyydillä etukäteen mainostettuun tuuletuskokoukseensa jo iltapäivällä.

- Alussa ensin veti, sitten suljettiin ovi ja tuuletus loppui. Kuitenkin sillä tavalla että ilma on ollut leppoisa ja eteenpäin katsova, sanoo Kalli.

Pääministeri Vanhanen ennakoi aiemmin päivällä, että karvaimmat kalkit vaalitappion tiimoilta on nieleskelty ja nyt suunnitellaan hallituksen lopputaipaleen tekemisiä.

- Se (tuuletuskokous) on ihan tällainen tavallinen suunnittelukokous että sille on luotu julkisuudessa aivan ylidramaattisia piirteitä. Mitään ministerikierrätyksiä ei tule, sanoi Vanhanen.

Illan kokouksessa ministerikierrätystä kuitenkin vaadittiin vielä useissa puheenvuoroissa. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli sanoi tukevansa pääministeriä siinä, että ministerikierrätyksiä ei tehdä juuri nyt. Kalli väläytti kuitenkin, että salkut laitetaan sittenkin kiertoon mahdollisesti myöhemmin.

- Ennakoin, että edustajat tyytyvät siihen että nyt mennään näillä eväillä ja mitään lopullista ei voi sanoa koska aikaa on vielä tällä hallituksella yli vuoden, vuoden aikana ehtii tapahtua yhtä sun toista, kommentoi Kalli.

Tällä erää siis ulkomaankauppaministeri Mari Kiviniemi kuitenkin putoaa takaisin rivikansanedustajaksi Paula Lehtomäen palatessa äitiyslomaltaan töihin.

Pääministerin aseman tueksi puolue teetti iltaa varten gallupin, jossa vajaa puolet kansalaisista haluaa Vanhasen jatkavan pääministerinä myös seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.

Jyrki Katainen ja Eero Heinäluoma saavat tyytyä alhaisempaan kannatukseen.

Eduskuntaryhmä ja puoluejohto joutuivat kuitenkin kovan paikan eteen pohtiessaan illan mittaan miten puolueen peruskannattajille korvataan EU:n maataloustukimenetykset.

- Ryhmä lähtee siitä, että syntyy kohtuullinen ratkaisu, jossa tämä taakka jaetaan laajemmille harteille, kertoi Kalli.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 21.02.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme