Mainos
Mainos

Keskusta vaatii pelisääntöjä lakkoiluun

Keskustan puoluehallitus vaatii pelisääntöjä sille, kuinka pienten avainryhmien lakot voidaan välttää. Seuraavan hallituksen on heti aloitettava neuvottelut asiasta työmarkkinajärjestöjen kanssa, puoluehallitus vaati kannanotossaan tänään.

Keskustan mukaan lennonjohtajien lakko on saatava loppumaan. Työtaistelun arvioidaan aiheuttaneen mittavia menetyksiä koko maassa, mutta erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomessa.
-Hallitus on seurannut sivusta lakon jatkumista. Se on vetäytynyt vastuustaan ilmoittamalla, että lakko on laillinen eikä siihen voi puuttua, puoluehallitus toteaa.

Suomen yrittäjät puolestaan vaatii eduskuntaa koolle, ellei sopua lennonjohtajien lakossa pian synny.
-Lakko osoittaa, että Suomessakin tarvitaan pakkosovittelujärjestelmä laajoja vahinkoja ulkopuolisille aiheuttavien työtaistelujen lopettamiseksi. Koska tällaista järjestelmää ei meillä vielä ole, on lennonjohtajalakon sovittelu tehtävä eduskunnassa, yrittäjäjärjestön työvaliokunta toteaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme