Mainos
Mainos

Keskusta: Yksinhuoltajille enemmän töitä, vähemmän tukia

Keskusta kohentaisi yksinhuoltajaperheiden asemaa ensisijaisesti tarjoamalla heille töitä. Puolue esittää vaaliohjelmassaan muun muassa lasten päivähoidon uudistamista niin, että perheen huoltajalla olisi nykyistä paremmat mahdollisuudet kokopäivätyön tekemiseen.

Varapuheenjohtaja Annika Saarikon mielestä toimeentulotuki ei voi olla ainoa ratkaisu köyhien yksinhuoltajaperheiden ongelmiin. Keskustassa ei innostuta ajatuksista, joiden mukaan lapsilisää ei luettaisi tuloksi toimeentulotukea määriteltäessä.

Keskusta ajaa myös kotihoidon tuen parantamista niin, että alle puolitoistavuotiaan hoitamisesta kotona maksettaisiin korotettua tukea.

Puolue myös tasaisi kustannuksia, joita työnantajille koituu, kun työntekijät jäävät kotiin hoitamaan sairasta lasta.

Vaaliohjelmassa ajetaan myös osittaisen hoitorahan korottamista, jotta vanhempia kannustettaisiin osa-aikatyöhön. Lisäksi puolue ehdottaa korotusta opiskelevien vanhempien opintotukeen.

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi arvioi, että uudistukset maksaisivat noin sata miljoonaa euroa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot