Mainos
Mainos

Keskustalaiset haluavat torpata avoerolain uudistuksen

Oikeusturvan kohentamisesta avoerotapauksissa kiistellään eduskunnassa loppuun asti.

Lainmuutos, joka parantaisi taloudellisesti heikompaan asemaan jäävän puolison tilannetta avoliiton erotilanteessa, repi hallitusrintamaa eduskunnan palautekeskustelussa myöhään eilen.

Uudistus hyväksyttiin jo sisällöltään, mutta lakivaliokunnan keskustalaiset jäsenet esittävät sen hylkäämistä kokonaan lopullisessa käsittelyssä. Keskustalaisten mielestä lakia ei tarvita, koska avoliiton valinneet ovat tietoisesti valinneet parisuhteen, joka ei ole samalla tavalla sitova kuin avioliitto.

Keskustan edustajien menettely käy päinsä, koska asia on sovittu ns. omantunnonkysymykseksi, jossa edustajilla on vapaat kädet äänestää.

Uudistuksen myötä kumpikin avopuoliso pitäisi yhä erotilanteessa oman omaisuutensa. Puoliso voisi kuitenkin saada hyvitystä, jos hän on auttanut toista kartuttamaan omaisuuttaan yhteisen avoliiton aikana.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme