Mainos
Mainos

Keskustalaiset: Kunnon sote-harppaus jäi puuttumaan

Sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksessa on edelleen auki liian paljon isoja kysymyksiä, arvioivat oppositiopuolue keskustan kansanedustajat Juha Rehula ja Tapani Tölli.

He olisivat odottaneet tänään työnsä päättäneeltä asiantuntijaryhmältä selkeämpää vastausta muun muassa siihen, miten sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoitus järjestetään. Määrittelemättä jäivät myös lähipalvelut eli se, mitä palveluita on oikeus saada asuinpaikan läheltä.

Rehula ja Tölli sanovat, että uudistamisessa olisi pitänyt ottaa kunnon harppaus, mutta se jäi nyt ottamatta.

Sosiaali- ja terveyspalveluista on heidän mielestään tullut kuntarakenteen väline, mikä vähentää uudistuksen onnistumismahdollisuuksia.

– Ihmisille tärkein eli palvelujen saatavuus ja olemassaolo ovat hallituksen valtapolitiikan välineenä, Rehula ja Tölli kirjoittavat tiedotteessaan.

He pitävät ongelmallisena myös sitä, että 20 000-50 000 asukkaan kunnat eivät vieläkään tiedä rooliaan palveluiden järjestämisessä.

(MTV3 -STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme